Veel gestelde vragen

  • Bestellen
  • Betalen
  • Bezorgen en ophalen
  • Retourneren en ruilen
  • Garantie en reparatie
  • Persoonlijke producten
  • Samenwerken?

Bestellen

Hoe kan ik een product bestellen?  Plaats je product in de virtuele winkelwagen, klik op bestellen,  kies de door jou gewenste bestelmethode en klik op bestellen. Vul je gegevens in en rond de bestelling af zoals aangegeven wordt op het scherm.

Betalen

Betalen is mogelijk op drie manieren namelijk: via IDeal, betalen via factuur (zelf overboeken) of betalen bij afhalen*.

  • IDeal gaat eenvoudig en snel. Kies voor deze optie tijdens het bestelproces en voltooi de stappen die aangegeven worden.
  • Betalen via factuur. U krijgt na bestelling een factuur toegestuurd per mail, hier staat de betalingsinformatie op. Zodra u het bedrag over heeft gemaakt naar onze rekening voltooien wij uw bestelling.
  • Betalen bij afhalen*.  Wanneer u de bestelling bij ons af komt halen kunt u ook kiezen voor de optie betalen bij afhalen. Dit kan contant of met pin. Let op, dit kan alleen bij blanco producten, gepersonaliseerde artikelen dienen vooraf betaald te worden.

Bezorgen & ophalen

Al onze producten worden zorgvuldig verpakt en bezorgd via PostNL. Na afgeven van de pakketten is de bezorgder afhankelijk van de snelheid bij PostNL. Doorgaans worden standaard bestellingen binnen 1 tot 5 dagen verzonden. Gepersonaliseerde artikelen en mini urnen binnen 2 tot 8 dagen.  Het is ook mogelijk om uw bestelling op afspraak af te halen. Mocht u dit willen nemen wij contact met u op om een datum en tijd af te spreken.

Retourneren & ruilen

Alle producten, met uitzondering van de gepersonaliseerde producten en de mini urnen van Lalief, kunnen binnen 14 dagen ongebruikt geretourneerd worden met geldige reden. U dient hiervoor vooraf contact met ons op te nemen. Gepersonaliseerde producten en mini urnen van Lalief kunnen niet geretourneerd worden. In het geval dat deze producten beschadigd zijn geraakt tijdens verzending kunt u contact met ons openen. Wij kijken dan naar een oplossing.

Garantie en reparatie

Indien uw product beschadigd raakt of u meer wilt weten over de garantie van een bepaald product dan kunt u mailen naar info@laremember.com. U krijgt zo spoedig mogelijk een reactie terug.

Persoonlijke producten

Een groot deel van onze producten kan gepersonaliseerd worden. Mocht dit het geval zijn dan staan er invulvelden waar u uw wensen in aan kunt geven. Bijvoorbeeld een naam of datum. Wij sturen na bestelling van een gepersonaliseerd product eerst een online voorbeeld. Zodra u dit goedkeurt gaan we aan de slag met het product. Gepersonaliseerde producten kunnen niet geretourneerd worden.

Samenwerken?

Heeft u een (web-)winkel en/of maakt u producten die bij ons assortiment aansluiten? Wij staan open voor een samenwerking. Meer informatie over samenwerken ?

Geen antwoord op uw vraag of liever even persoonlijk contact?

Vul het onderstaande formulier zo zorgvuldig mogelijk in. Wij nemen contact met u op.