Muziek inspiratie - Lukas Graham

Gepubliceerd op 7 juli 2020 om 16:00

Muziek inspiratie - Uitvaartmuziek

Elke dinsdag delen wij een liedje met jullie welke toepasselijk is voor een uitvaart. Dit zal een mix zijn van de populaire klassiekers en de wat onbekendere nummers. Deze week Funeral gezongen door Lukas Graham.

Muziek geeft een persoonlijke tint aan de uitvaart en roept vaak herinneringen op. Vaak wordt er gekozen om muziek te draaien die de overledene veel luisterde. Naast favoriete muziek worden er vaak een aantal nummers gedraaid die passen bij het moment van de plechtigheid. Nabestaande kiezen vaak muziek uit die hen raakt, waar zij zichzelf of de overleden op dat moment in herkennen.

 

Deze week:

Funeral gezongen door Lukas Graham

Dit liedje is wellicht wat uitzonderlijk voor een uitvaart maar in sommige gevallen toch heel toepasselijk. Het wordt gezongen vanuit de ‘’ik vorm’’ De persoon die jong is overleden heet de gasten welkom op zijn eigen uitvaart. Er wordt gesproken over zijn kleding, over hoe mooi het leven was. Daarnaast zit er een boodschap in verwerkt. ‘’ Party for me, I'd party too’’ Vier een feestje voor mij, dit zal ik ook gedaan hebben.

 

Het liedje is uitgebracht in 2005 en word nog dagelijks vele malen gestreamd.

Volgende week delen we weer een liedje. Mocht je tips hebben? Laat het dan vooral weten in de reacties.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.